Varukorg

”Vi är helt enkelt en familj med en stor portion passion för delikatesser.”

Med kärlek för chark sedan 1933

I fyra generationer har släkten Pettersson tillverkat charkuterier till Norrbottningarna

Janne Petterssons Charkdelikatesser är äkta hantverk i sann bemärkelse. Gjord på noga utvalda varor och med en stor portion passion. Vår historia startar redan 1933 med Bror Axel Petterssons charkuterifabrik. Den dåvarande fabriken låg på Notviken, dit människor från hela Norrbotten vallfärdade för den goda korven. Senare startades Briggens livs ute på varvet. Ett initiativ av Axels söner, Bernt och Sam Pettersson, där sedermera även Sams söner Jan och Mats jobbade.

1996 öppnade J.Petterssons Chark i Boden AB av de båda sönerna men nu även med tredje generationen i teamet. Företaget såldes så småningom. Men efter bara några år från branschen blev tomheten för stor. – Vi införskaffades och maskiner och 2014 slog vi upp portarna till Janne Petterssons Charkdelikatesser, en succé vi inte hade kunnat föreställa oss, berättar Janne.

Idag tillverkar vi allt från korv och charkuterier, till smörgåstårtor och färdigmat. Vi har stort fokus på lokalproducerat och använder oss enbart av det finaste köttet från närliggande producenter. I vår butik kan du hitta delikatesser som vi själva tillverkat men även produkter från lokala hantverkare såsom Tunnbröd.

Förutom vår egna korv, chark och färdigrätter hittar du även vilt, tunnbröd och annat gott. Vid jul ser vi alltid till att ha välfyllda diskar med julens alla favoriter.